Tabor 2, Žiri 4226, Slovenija +386 31 532 798 Nedelja od 15 do 18 ure

OBELEŽITEV DNEVA SPOMINA

👉 Občina Žiri in Krajevna organizacija ZB NOB Žiri vabita na obeležitev dneva spomina ob 80-letnici umika okupatorja iz Žirov z dvema dogodkoma:

Odprtje zgodovinske razstave dr. Maje Vehar z naslovom Žiri in narodnoosvobodilno gibanje v času druge svetovne vojne in podelitev priznanj literarnega in likovnega natečaja učencem OŠ Žiri v četrtek, 19. 10. 2023, ob 18. uri v Malo galerijo Muzeja Žiri.

✅ Občinsko proslavo ob 80-letnici umika okupatorja iz Žirov in ustanovitve prvega narodnoosvobodilnega odbora na Gorenjskem v Dvorano DPD Svoboda Žiri v soboto, 21. oktobra, ob 18. uri.

👉 Slavnostni govorec bo dr. Miran Hladnik.
👉 V kulturnem programu bodo sodelovali:
Darja Švajger, Zoran Predin in Ženski pevski zbor Kombinat, skupina AddBeat, Pihalna godba Alpina Žiri, Mladinski in otroški pevski zbor OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas, mladi recitatorji, glasbeniki GŠ Žiri in učenci OŠ Žiri ter pričevalci časa v video posnetkih: Nada Aleš, Julka Kokelj, Antonija Mrovlje, Ivanka Jereb, Dragovan Justin, Tinka Markelj, Joža in Tone Oblak, Ivanka Poljanšek, Ivana Šuler, Vinko Podobnik in Janez Žakelj.

👉 Vljudno vabljeni!


#ziri #muzejziri #danspomina #ZBNOB #okupator #razstava #dogodek #kultura #proslava #občinskaproslava

Projekt Interaktivno in sodobno sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za programsko obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorno Muzejsko društvo Žiri.

Uporabne povezave
O muzeju
Sledite nam