Tabor 2, Žiri 4226, Slovenija +386 31 532 798 Nedelja od 15 do 18 ure

ŽIROVSKI SLOVAR

Foto: Tanja Mlinar


V petek, 16.2. smo v kinodvorani v Žireh predstavili Žirovski slovar avtorjev Milke Bokal in Martina Enika. S tem smo Žirovci dobili pravi strokovni narečni slovar, kar je izjema v narečjeslovju, ki ne samo ohranja narečje ampak daje možnost nadaljnjega jezikoslovnega raziskovanja. 🙏 Hvaležni smo predanima avtorjema za zahtevno in kvalitetno opravljeno delo, s katerim sta zagotovila, da bo žirovščina "pela" še naprej in se ohranila za naslednje rodove 👏.


#ziri #muzej #zirovskislovar #milkabokal #martineniko #zirovci #zirovscina #dediscina #zgodovina #kultura #jezikoslovje #raziskovanje #narecjeslovje #slovenija #slovar

Projekt Interaktivno in sodobno sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za programsko obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorno Muzejsko društvo Žiri.

Uporabne povezave
O muzeju
Sledite nam