Tabor 2, Žiri 4226, Slovenija +386 31 532 798 Nedelja od 15 do 18 ure

✅ Poletje v Starih Žireh 2024 se začenja v petek, 28. 6., ob 21.00 z Jan Istenič & The New Generation. 
📍 Lokacija: Amfiteater Muzeja Žiri
 
❗❗ Naslednji dogodki: ❗❗
👉 𝟕. 𝐣𝐮𝐥𝐢𝐣 𝐨𝐛 𝟐𝟏.𝟎𝟎 - 𝐓𝐞𝐨 𝐂𝐨𝐥𝐥𝐨𝐫𝐢 𝐢𝐧 𝐌𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭𝐨 𝐂𝐢𝐠𝐚𝐧𝐨,
👉 𝟏𝟑. 𝐚𝐯𝐠𝐮𝐬𝐭 𝐨𝐛 𝟐𝟎.𝟑𝟎 - 𝐉𝐚𝐧𝐞𝐳 𝐁𝐨𝐧č𝐢𝐧𝐚 𝐁𝐞𝐧č,
👉 𝟏𝟕. 𝐚𝐯𝐠𝐮𝐬𝐭 𝟐𝟎.𝟑𝟎 - 𝐉𝐚𝐫 𝐨𝐟 𝐅𝐥𝐢𝐞𝐬 𝐢𝐧 𝐏𝐫𝐞𝐥𝐮𝐝𝐞.
 
▶️ Prenovljena tekoča ponudba in še vedno 🤩 Vstop prost!
▶️ Vabljeni! 
 
letakpoletje
 
 

#ziri #obcinaziri #umetnost #kultura #glasba #poletje #poletjevstarihzireh #sloveija #gorenjska #poljanskadolina #dogodek #zabava #hrana #pijaca
POLETNA MUZEJSKA NOČ 2024
✅ Za nami je še ena uspešna in dobro obiskana Poletna muzejska noč. Na letošnjo smo ob naslovu Kaj večerja Lintvern smo povabili mlade žirovske rokodelce, ki so svojo ustvarjalnost predstavili tudi v duhu ohranjanja dediščine in trajnostnega razvoja.
 
▶️ Ustvarili so  degustacijski kotiček: Jaka Eniko z ročno izdelanimi noži, Žlikorfi Teja s štrukeljčki na žup v sodelovanju z Rokom Jesenkom, Sopleks Tomaža Poljanška z eteričnimi olji, Gajst ter Žnidarčkova domačija z mesom in sladko ponudbo, Darja Vrana z divjo hrano, Maja Terglavčnik in Ivo Šparovec s ponudbo na stojnicah. Bogata ponudba je zaposlovala oči in brbončice obiskovalcev ter krajšala čas med posameznimi delavnicami in kulturnimi dogodki v znamenju dediščine za vse generacije.
 
▶️ Najmlajši so z Barbaro Peternel, Vanjo Poljanšek in Tino Mlinar Rozinger ustvarjali in barvali Lintverne in s Tomažem Hostnikom prepevali. Medgeneracijski spoj je najprej opravila Špela Frlic z Žirovsko pravljico in nekaj grozljivkami na željo najmlajših pogumnih poslušalcev in tudi Tomaž Hostnik je svoj koncert posvetil večnim otrokom. Pika na i dogodku so bile Krogarske pripovedke scenarista in režiserja Andreja Mlakarja, ki se je tokrat izrazil s skulpturami iz lesa, kamna in kovanega železa pripdajočega domačiji na Krogu. Po odprtju nam  je še debelo uro od 23. ure dalje pripovedoval Krogarske pripovedke, ki čakajo še na besedno uresničitev.
 
🤩 Razšli smo se z dobrimi občutki, da smo imeli kaj povedati o nas in naši dediščini. In seveda siti, vključno z Lintvernom. Vsem sodelujočim in nastopajočim se Muzej Žiri iskreno zahvaljuje v mislih na naslednji dogodek 🙏👏.  
 
✅ Letošnja Poletna muzejska noč v znamenju kulture, kulinarike in predstavitve lokalnih proizvajalcev
namenjena vsem generacijam in okusom. 
👉 Pridite in doživite, ne bom vam žal!

✅  Vabimo vas na prvi letošnji izlet Muzejskega društva Žiri v Radovljico, Kropo in Begunje na Gorenjskem.

  •  Izlet bo v soboto, 25. maja 2024, odhod iz Žirov ob 7.30 s Trga svobode (Zadružni dom).

👉 Program izleta je dostopen --> TUKAJ <--

⚠️Obvezne prijave najpozneje do ponedeljka, 20. maja:

  •  pri Olgi Vončina na Občini Žiri, osebno, po telefonu 031 432871 ali po e-pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  •  ali na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma na telefon 041 350189

👉 Cena izleta: 25 evrov za člane in 30 evrov za nečlane društva.

  • Plačilo ob prijavi ali na izletu. V to ceno so vključeni prevoz, vstopnine, vodstva po razstavah in kosilo v priznani radovljiški gostilni Kunstelj (pijačo pri kosilu plača vsak sam).

👉 Pridite, ne bo vam žal. Muzejski pozdrav!

gertgdg

terte

Projekt Interaktivno in sodobno sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za programsko obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorno Muzejsko društvo Žiri.

Uporabne povezave
O muzeju
Sledite nam