Tabor 2, Žiri 4226, Slovenija +386 31 532 798 Nedelja od 15 do 18 ure

Predstavitev knjige IZZIVI OBČANSKEGA RAZISKOVANJA

»IZZIVI OBČANSKEGA RAZISKOVANJA, IZKUŠNJE IN PRIČAKOVANJA IZ ŽIROV IN OD DRUGOD«!

Skoraj dve leti je pod neutrudnim uredniškim očesom dr. Zdravka Mlinarja nastajal zbornik, v katerega je vključenih skoraj sto avtorjev in obsega več kot tisoč strani.

Brez pretiravanja lahko zapišemo, da zbornik predstavlja žirovski opus magnum, največje knjižno delo doslej o Žireh in Žirovcih v njihovem lokalnem, državnem in globalnem kontekstu. Je edinstvena 'mobilizacija' avtorjev različnih starosti, stopenj izobrazbe, vključno z vrhunskimi strokovnjaki, različnih profilov in interesov.

Vabimo vas na predstavitev knjige, ki bo
v torek, 20. decembra 2022, ob 18. uri
v kinodvorani DPD Svoboda Žiri 

Pogovor z desetimi soustvarjalci zbornika bosta vodila študenta Zala Kopač in Tit Gantar. Glasbeno ga bo razgibala skupina Jesen. 

Občinstvo in sodelujoče bosta ob novem županu Francu Kranjcu nagovorila še akademik dr. Slavko Splichal in profesor dr. Miran Hladnik. 

Več informacij na tej povezavi.

 

darjan

Projekt Interaktivno in sodobno sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za programsko obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorno Muzejsko društvo Žiri.

Uporabne povezave
O muzeju
Sledite nam