Tabor 2, Žiri 4226, Slovenija +386 31 532 798 Nedelja od 15 do 18 ure

𝗗𝗘𝗞𝗗 𝟮𝟬𝟮𝟯 | PRIKAZ IZDELAVE ČEVLJA V DELAVNICI ARHITEKTA ALEŠA KACINA

✅ V okviru DEKD 2023 - Dnevov evropske kulturne dediščine vas vabimo na PRIKAZ IZDELAVE ČEVLJA V DELAVNICI ARHITEKTA ALEŠA KACINA, v sredo, 4. oktobra, ob 18. uri na naslovu Bedrih 27, 4226 Žiri.

👉 V Žireh je čevljarska obrt v 20. stoletju postala ena temeljnih gospodarskih dejavnosti. Danes to čevljarsko tradicijo in identiteto kraja predstavlja podjetje Alpina, ohranja pa jo tudi čevljarska delavnica, ki jo vodi Aleš Kacin, arhitekt in oblikovalec. V delavnici izdelujejo čevlje po meri in v celoti ročno, po starih metodah. Nadaljujejo lokalno tradicijo, ki se je z globalizacijo tekstilne in obutvene industrije skorajda povsem izgubila. 

DELAVCNICA


#žiri #aleškacin #čevelj #delavnica #arhitekt #dekd #dnevievropskekulturnedediščine #slovenija

Projekt Interaktivno in sodobno sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za programsko obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorno Muzejsko društvo Žiri.

Uporabne povezave
O muzeju
Sledite nam